NÁVRAT NA VSTUP DO NOVOMĚSTSKÉHO KURÝRA.

TUNEL BLANKA V PRAZE PŘED OTEVŘENÍM.
Zájímá vás kudy a kam vede?

Vloženo 22.10.2014.

Nejdříve se podívejte na celkový pohled na existující a připravované hlavní dopravní trasy v Praze - nám "venkovanům" se to může hodit - dokončený tunel Blanka je asi už nyní významným krokem ke zrychlení cesty i pro výstup z dálnice D11 při cestě např. na Smíchov nebo letiště Václava Havla. Je třeba si to vyzkoušet. Jenže bude asi chvíli trvat, než to zjistí naše navigace.
Níže uvedená mapa pochází z roku cca 2008, novější - a takhle pěkně přehlednou - jsem bohužel nenašel - takže některé tam uvedené úseky "ve výstavbě" už jsou hotové.




Tunel se skládá ze třech částí, navazuje na "Strahovský tunel" nedaleko hotelu Pyramida na začátku Bělohorské ulice v Břevnově a končí u Trojského mostu, který byl právě dokončen a otevřen. Tam bude možné pokračovat na Prosek, nebo do nedaleké zoologické zahrady v Troji, nabo zpátky do Holešovic. Výhledově bude napojen také tunelem výjezd z Hlávkova mostu směrem k Trojskému mostu. Stanice metra "Nádraží Holešovice" je od mostu cca 300m.




Nový Trojský most je architektonický skvost - alespoň podle mého názoru. Vltava pod mostem teče směrem k nám. Výjezd z tunelu Blanka je na protějším břehu zhruba na konci mostu.








A když jsem už byl v Praze, tak jsem se prošel po "Václaváku", u Škody si nechal udělat jednu panorama fotku. Takhle to vypadalo v sobotu odpoledne u Václava. Bylo překrásné počasí. Asi letos poslední.



A ještě zastávka u Mánesova mostu, za mnou je VŠUP (UMPRUM), za mostem Klárov. A nahoře jak jinak - rodinný domek Miloše Zemana.
A ještě něco - hned za rohem je restaurace "U Rudolfina", kde točí výbornou Plzeň. Co víc si ještě přát.